Familjens Eriksberg

Barn har inte tid att sitta stilla allt för länge, vi vet! I sommar öppnar vi portarna för Familjens Eriksberg. Hos oss kommer vi att lansera den anpassade guidningen för barn där vi bara tittar på spännande saker ombord, kanoner, hängkojer och lasten. Den här upplevelsen finns med i en kombinationsbiljett där vi tillsammans med Hotell 11 och Comedy Art Theatre samarbetar för att skapa den ultimata familjedagen! Lunch finns på Hotellets restaurang och fika finns hos oss i anslutning till skeppet.

Familjedag på Eriksberg

Barnguidingar

Med den här kombinationsbiljetten erbjuder vi en 30 minuter guidad tur ombord på skeppet, anpassad för barn. Vi kommer inte att rabbla tråkig fakta, istället kommer vi att svara på alla intressanta frågor man kan tänkas ha!

Var bodde man ombord på 1700-talet? Hur sov man om det inte fanns sängar? Hur fungerar kanonen och hur tung är kulan Framförallt, varför fanns det inga toaletter ombord?

Kombinationsbiljetten är tillgänglig mellan 29 Juni och 1 Augusti. Fram till och med den 14 Juni på Lördagar och Söndagar, från 18 Juni och framåt torsdag-söndag varje vecka men eventuellt undantag för v 31.

Turerna ombord kommer att hållas klockan:
10.30, 11.30,
12.30. 13.30,
14.30, 15.30

Vi tar upp till 20 personer i varje grupp, kom i god tid!

Vänligen notera: Guideturen och teatern hålls på svenska. Skeppet har branta trappor och landgång, djur är en del av familjen men inte välkomna ombord.

Eriksberg Fun Zone

En värld full av hoppborgar!

Hela Sommarlovet är hallen fylld med hoppborgar, hinderbanor, äventyr och utmaningar där hela familjen kan samlas. Popcorn, glass, mat, dricka och slush finns i restaurangen så ta med hela familjen för Sommarlovets studsigaste häng.

Hoppborgarna är öppna för alla barn mellan 1 - 12 år. Givetvis är hela familjen välkommen för skönt häng, popcorn, godis, slush och spel.

Öppettider: 10.00 - 17.00 Alla dagar

Läs mer här

Comedy art theatre

Kaparen och Knölen

Kaparen och Knölen är en teaterföreställning som handlar om Sverige år 1719. Teatern hålls två gånger per dag, kl 10.30 och 12.30 och är ca 35 minuter lång.

Den innehåller sång, fäktning och mysterier och passar för 4-9 år. Ses med fördel med morfar eller farmor, så de kan berätta hur det verkligen var 1719.

Året är 1719 och dansken trycker på. Lars Gathenhielm är död och hans hustru Ingela har tagit över kaparverksamheten. Men när den buffliga Peder ”Knölen” Tordenskiöld dyker upp, oväntat längs svenska kusten, finns bara en kvinna som kan rädda den enorma skatten åt svenskarna. Sveriges framtid står på spel. Skattens hemlighet måste avslöjas. Ska Ingela lyckas ta den framför den danske knölens värja?

Läs mer här

Vänligen notera:

När du bokar kombinationsbiljeten kommer du även att boka din önskade tid för barnteatern.

Du väljer sedan själv vilken av tiderna ni går ombord på Ostindeifararen Götheborg. Vill du gå på sista turen för dagen rekommenderar vi att du är ute i god tid (vi tar 20 personer per grupp/timme).

Du kommer in till Eriksbergshallen med alla hoppborgar när som helst under dagen för biljetten.

Skeppet är byggt för att segla, inte som ett museum. Det finns en brant landgång och branta trappor ombord.

Djur inte är välkomna ombord på skeppet.

Bokning sker via sommaretarer.nu