Besök oss

En resa från 1700-talet till idag

Götheborg of Sweden är ett historiskt besöksmål beläget i Göteborg – ett skepp lastat med upplevelser. Ett livs levande skepp med en levande historia att berätta, ärrad av hårda stormar och märkt av tusen och åter tusen sjömil på de stora haven. Här får besökaren ta del av allt från fängslande berättelser till tjärdoftande skeppsbyggnadskonst i en tidstypisk 1700-talsmiljö under en guidad visning ombord. Skeppet kan endast besökas med guide.

Välkommen ombord!

För grupparrangemang, hör av dig till: bokning@soic.se

Biljetter finns att köpa online, i mån av plats går det även att köpa direkt i vår butik. För större gruppen, vänligen kontakta oss via bokning@gotheborg.se

  • Vuxen 15 och uppåt, 150 sek
  • Barn 7-14 år, 75 sek
  • Barn 0-6 år, Gratis men behöver ändå en biljett.

Vänligen notera att skeppet endast kan besökas tillsammans med en guide.

  • 13 April - 2 Juni har vi turer på lördagar och söndagar från kl. 12.00-15.00 (sista turen går kl 14.00)
  • 3 Juni-1 September har vi öppet dagligen 10.00-17.00

För större grupparrangemang, vänligen maila till bokning@gotheborg.se

Den guidade turen tar dig över ett antal däck och utrymmen ombord, och inkluderar medryckande historier om det Svenska Ostindiska Companiet, dykningarna på vraket, byggandet av det nya skeppet under 1990-talet, sjösättningen och resan till Kina 2005-2007.

Du kommer att besöka vårat vackra väderdäck med ratten, kapstan och skeppsklockan. Nere på kanondäck, där vi har 10 imponerande kanoner, samt bak till den stora kajutan.

*Vänligen notera: Vi jobbar kontinuerligt med underhåll och kan behöva komma att ändra rutten och de olika delarna av skeppet för guideturen. Vi kommer alltid att fylla hela tiden ombord med information och många wow-upplevelser!

Kom hit förberedd med alla dina frågor!

Med buss:

Ta buss nr 16 mot Eriksberg/Västra Eriksberg, eller nr 99 mot Frölunda torg. Stanna vid Sörhallstorget. Promenera frammåt i bussens färdriktning ca 150 meter och sväng ner vänster vid Mimergatan.

Med Älvsnabben-färgan:

Från Lilla Bommen, Stenpiren eller Klippan mot Eriksbergs färgeläger.

Med bil:

Kör mot Hissingen och Norra älvstranden, Eriksberg. Sväng mot Östra Eriksberg, och sedan vid Mimergatan. Du kan sätta in adressen Mimergatan i GPS. Parkering finns tillgänglig mellan husen, i Parkeringshuset vid Östra Eriksberg och vid Hotell 11.

Taxi:

Fråga efter Mimergatan 6, Eriksberg

Frågor & Svar

Vuxen från 15 år och uppåt - 150 SEK

Ungdom 7-14 år, 75 SEK

Barn 0-6 år, gratis men behöver fortfarande biljett.

Ja! De räknas fortfarande in i maxantalet besökare som vi kan ha ombord.

Enligt våra villkor erbjuder vi inte återköp på biljetter så länge vi själva inte har ställt in eventet eller du kan uppvisa ett läkarintyg. Du kan däremot ge bort eller sälja din biljett.

Fartyget är inte anpassat då både landgången och trapporna ombord är väldigt branta.  Det är tyvärr inte möjligt att komma ombord med rullstol, gå-ramar och rörlighetsscoter ombord.

Det kan ta lite tid för biljetten att landa i din inkorg. Titta gärna i skräpposten och säkerställ att du har skrivit in korrekt mailadress. Skicka ett mail till info@gotheborg.se om biljetten inte har dykt upp inom en timme.

Det är inte möjligt att ändra datum och tid på nätet. Vi kan däremot ta emot dig på en annan guidetur i mån av plats, men detta måste meddelas innan.

Det är inte möjligt att ta med något djur ombord, varken hundar, katter eller papegojor.

Nyheter

Kommer ni ihåg räddningsinsatsen förra året?

07 maj 2024

En nyhetsartikel publicerades förra året, bara en vecka efter räddningsinsatsen, och denna nyhet hamnade i tidningar i allt ifrån USA till Nya Zeeland till Europa. Vi hade aldrig kunnat ana att någonting så humant som en räddningsinsats skulle bli viral! Samtidigt förstår vi att kontrasten av moderna båtar och ett 1700-tals skepp lätt kan bli komisk.

Vi söker guider

10 april 2024

Vi söker guider med viss möjlighet till förlängning till Ostindiefararen Götheborgs verksamhet på Eriksberg.

Riggseminarie

28 mars 2024

Maritimt i Väst bjuder här in till vårens riggseminarium vilket kommer att hållas av Jens Langert i Ostindiefararens tjärdoftande lokaler på Eriksberg, Göteborg. I vanlig ordning bjuder Maritimt i Väst på lunch!

Ägare och huvudpartner

Greencarrier
Greencarrier

Greencarrier Group
Greencarrier är en global grupp som erbjuder logistiska lösningar över hela världen, fokuserar på kunskap, inovation och hållbara lösningar. SOIC och Greencarrier delar liknande värden och när vi påbörjar vår resa mot en hållbar framtid med handel, shipping och logistik som vår bas, är Svenska Ostindiska Companiet vår utgångspunkt. Vi gillar utmaningar och vår attityd är:

Yes, it's possible!