Om oss

Om skeppet

Det är inte lätt att bygga ett 1700-tals fartyg i full 1:1 skala utan hjälp från originalritningar. Uppgiften blev inte lättare av att man enbart använda sig av verktyg, byggmetoder och material från den tiden. Dessutom var skeppet tvunget att motsvara dagens säkerhetskrav från myndigheterna.
Ibland får det omöjliga vingar och tar fart.
Götheborg of Sweden är det största oceangående träsegelfartyget i världen.

Skeppets historia

Bra historier är värda att berättas, inte minst historien om Götheborg of Sweden. Det Svensk Ostindiska Companiet, ett av Sveriges mest framgångsrika företag genom tiderna, grundades 1731. Handelsföretaget bedrev handel med Kina och gjorde 132 resor med 37 fartyg fram till att det upphörde 1813. 1993 återetablerades det Svenska Ostindiska Companiet för att återuppliva, förvalta, driva och utveckla konsten att bygga ett svenskt skepp och sjömanskap.

Om föreaget

Götheborg of Sweden ägs av SOIC AB och chartras av Rederi Götheborg AB. SOIC AB är ett helägt dotterbolag till Greencarrier Group AB. 

Senaste nyheterna

Eriksbergs kulturhamnsfestival

19 juni 2024

Under helgen 27-29 Juni händer det saker i skärgården utanför Göteborg. Nordisk skutträff går av stapeln och ett 30-tal fartyg från Sverige, Norge och Danmark seglar tillsammans för att mötas upp i Eriksberg den 29 Juni för en kulturhamnsfestival!

Den 6 juni smäller det!

01 juni 2024

Den 6 juni smäller det! Bokstavligtalat! Det finns inte så många platser på Hisingen att fira Nationaldagen på. I år gör vi slag i saken och firar in Nationaldagen med både kanonsalut och flaggceremoni, vi samkör detta med invigning av vår nyrenoverade Skeppshall och det sprillans nya caféet! Varför inte njuta av en bryggkaffe och glassbåt hos oss?

Kommer ni ihåg räddningsinsatsen förra året?

07 maj 2024

En nyhetsartikel publicerades förra året, bara en vecka efter räddningsinsatsen, och denna nyhet hamnade i tidningar i allt ifrån USA till Nya Zeeland till Europa. Vi hade aldrig kunnat ana att någonting så humant som en räddningsinsats skulle bli viral! Samtidigt förstår vi att kontrasten av moderna båtar och ett 1700-tals skepp lätt kan bli komisk.

Ägare och huvudpartner

Greencarrier
Greencarrier

Greencarrier Group
Greencarrier är en global grupp som erbjuder logistiska lösningar över hela världen, fokuserar på kunskap, inovation och hållbara lösningar. SOIC och Greencarrier delar liknande värden och när vi påbörjar vår resa mot en hållbar framtid med handel, shipping och logistik som vår bas, är Svenska Ostindiska Companiet vår utgångspunkt. Vi gillar utmaningar och vår attityd är:

Yes, it's possible!