Om företaget

Företaget

Skeppet Götheborg ägs av SOIC (Svenska Ostindiska Companiet). SOIC äger också Rederi Götheborg AB, som chartrar Götheborg. 

Götheborg of Sweden är världens största oceangående segelfartyg i trä. 2022 och 2023 var skeppet ute på en årslång expeditionoch i Juni återvände hon hem till Göteborg för att officiellt öppna upp stadens 400-års jubileum med en kanonsalut. 

Vår ägare

SOIC är ett dotterbolag helägt av Greencarrier group. Ett familjeägt bolag med över 40 års erfarenhet specialiserad inom logistiska lösningar. Greencarrier group omfattar flera verksamheter i Norden och Baltikum och erbjuder  globala logistiklösningar med alla transportslag med fokus på kunskap, innovation och hållbara lösningar.

Möt vår ägare

I den här artikeln delar ägaren till Greencarrier Group, Stefan Björk, sina personliga motiv bakom förvärvet av Götheborg – ett affärsbeslut som fattades av hjärtat. Med öppenhet diskuterar han de inneboende utmaningarna och anmärkningsvärda fördelarna med att äga världens största oceangående träsegelfartyg. Han öppnar också för varför han välkomnar och uppmuntrar andra företag och partners att följa med honom och Greencarrier på den extraordinära resa och äventyr som är Götheborg. Detta är en läsning som inte bör missas!

Fartygets beskyddare och gudmor

Vi är mycket stolta över att presentera Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf som fartygets främste beskyddare och Hennes Majestät Drottning Silvia som fartygets gudmor.

Board of Directors

Lars G Malmer

Styrelseordförande

Stefan Björk

Ägare GREENCARRIER

Josefine Widegren

HR-ansvarig GREENCARRIER

Johan Jemdahl

Syrelsemedläm

Peter Alexandersson

Styrelsemedläm