Inför ditt besök

Öppettider och information

Öppet skepp och café:
Måndag–söndag: 10:00–17:00

Dagsbiljett (öppet skepp):
Du är välkommen ombord skeppet alla dagar i veckan. Biljetter kan köpas på hemsidan eller på plats.

Köp dina biljetter här.

Guidade turer:
Våra guidade turer är tillgängliga måndagar, onsdagar och fredagar kl. 14:00–15:00. Biljetter kan köpas vid ankomst men vi rekommenderar att ni bokar i förväg.

Boka guidade turer här.

Biljetter och priser

Dagsbiljett (öppet skepp):
Vuxen: 150 SEK
Ungdom (7–16): 75 SEK
Barn (0–6): Gratis inträde

Guidade turer:
Vuxen: 200 SEK
Ungdom (7–16): 100 SEK
Barn (0–6): Gratis

Biljetter finns att köpa online, i mån av plats går det även att köpa direkt i vår butik. För större gruppen, vänligen kontakta oss via bokning@gotheborg.se

Hitta hit

Adress
Eriksberg Pir Fyra 2

Med buss
Buss 16, 21 eller 99 till Sörhallstorget / Eriksbergstorget. 

Med Älvsnabben-färjan
Från Lilla Bommen, Stenpiren eller Klippan mot Eriksbergs färjeläge.

Med bil
Parkering finns tillgänglig i Parkeringshuset vid Östra Eriksberg och vid Hotell 11.

Om ditt besök

Den guidade turen tar dig över ett antal däck och utrymmen ombord, och inkluderar medryckande historier om det Svenska Ostindiska Companiet, dykningarna på vraket, byggandet av det nya skeppet under 1990-talet, sjösättningen och resan till Kina 2005-2007.

Vänligen notera: Vi jobbar kontinuerligt med underhåll och kan behöva komma att ändra rutten och de olika delarna av skeppet för guideturen. Vi kommer alltid att fylla hela tiden ombord med information och många wow-upplevelser!

Kom hit förberedd med alla dina frågor!

FAQ

Ja! De räknas fortfarande in i maxantalet besökare som vi kan ha ombord.

Enligt våra villkor erbjuder vi inte återköp på biljetter så länge vi själva inte har ställt in eventet eller du kan uppvisa ett läkarintyg. Du kan däremot ge bort eller sälja din biljett.

Fartyget är inte anpassat då både landgången och trapporna ombord är väldigt branta.  Det är tyvärr inte möjligt att komma ombord med rullstol, gå-ramar och rörlighetsscoter ombord.

Det kan ta lite tid för biljetten att landa i din inkorg. Titta gärna i skräpposten och säkerställ att du har skrivit in korrekt mailadress. Skicka ett mail till info@gotheborg.se om biljetten inte har dykt upp inom en timme.

Det är inte möjligt att ändra datum och tid på nätet. Vi kan däremot ta emot dig på en annan guidetur i mån av plats, men detta måste meddelas innan.

Det är inte möjligt att ta med något djur ombord, varken hundar, katter eller papegojor.

Läs mer om volontärarbete här.

Gå gärna med i vår vänförening Ostindiefararen Götheborgs Vänner! Läs mer här.

Kontakt

Ägare och huvudpartner

Greencarrier
Greencarrier

Greencarrier Group
Greencarrier är en global grupp som erbjuder logistiska lösningar över hela världen, fokuserar på kunskap, inovation och hållbara lösningar. SOIC och Greencarrier delar liknande värden och när vi påbörjar vår resa mot en hållbar framtid med handel, shipping och logistik som vår bas, är Svenska Ostindiska Companiet vår utgångspunkt. Vi gillar utmaningar och vår attityd är:

Yes, it's possible!