Inför ditt besök

Öppettider och information

Måndag – Söndag: 10.00 – 17.00

Obs: Vi har stängt under midsommarhelgen och öppnar åter måndag!

Vänligen notera att skeppet endast kan besökas tillsammans med en guide. En tur tar ca 45-50 minuter.

Svenska turer kl. 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 16:00
Engelska turer kl. 13.00 och 15.00

Biljetter och priser

Vuxen, 15 och uppåt: 150 SEK

Barn, 7–14 år: 75 SEK

Barn, under 7 år: Gratis men behöver ändå en biljett

Biljetter finns att köpa online, i mån av plats går det även att köpa direkt i vår butik. För större gruppen, vänligen kontakta oss via bokning@gotheborg.se

Hitta hit

Adress

Eriksberg Pir Fyra 2

Med buss

Närmaste busshållplats är Sörhallstorget. Här stannar buss 16, 19, 21 och 99. Promenaden från hållplatsen till skeppet tar ca 3 minuter. och går ner mot Mimergatan och ut på kajen.

Med Älvsnabben-färjan

Från Lilla Bommen, Stenpiren eller Klippan mot Eriksbergs färjeläge.

Med bil

Kör mot Hissingen och Norra älvstranden, Eriksberg. Sväng mot Östra Eriksberg, och sedan vid Mimergatan. Du kan sätta in adressen Mimergatan i GPS. Parkering finns tillgänglig mellan husen, i Parkeringshuset vid Östra Eriksberg och vid Hotell 11.

Med taxi

Fråga efter Mimergatan 6, Eriksberg.
 

Om ditt besök

Den guidade turen tar dig över ett antal däck och utrymmen ombord, och inkluderar medryckande historier om det Svenska Ostindiska Companiet, dykningarna på vraket, byggandet av det nya skeppet under 1990-talet, sjösättningen och resan till Kina 2005-2007.

Vänligen notera: Vi jobbar kontinuerligt med underhåll och kan behöva komma att ändra rutten och de olika delarna av skeppet för guideturen. Vi kommer alltid att fylla hela tiden ombord med information och många wow-upplevelser!

Kom hit förberedd med alla dina frågor!

Frågor och svar

Ja! De räknas fortfarande in i maxantalet besökare som vi kan ha ombord.

Enligt våra villkor erbjuder vi inte återköp på biljetter så länge vi själva inte har ställt in eventet eller du kan uppvisa ett läkarintyg. Du kan däremot ge bort eller sälja din biljett.

Fartyget är inte anpassat då både landgången och trapporna ombord är väldigt branta.  Det är tyvärr inte möjligt att komma ombord med rullstol, gå-ramar och rörlighetsscoter ombord.

Det kan ta lite tid för biljetten att landa i din inkorg. Titta gärna i skräpposten och säkerställ att du har skrivit in korrekt mailadress. Skicka ett mail till info@gotheborg.se om biljetten inte har dykt upp inom en timme.

Det är inte möjligt att ändra datum och tid på nätet. Vi kan däremot ta emot dig på en annan guidetur i mån av plats, men detta måste meddelas innan.

Det är inte möjligt att ta med något djur ombord, varken hundar, katter eller papegojor.

Läs mer om volontärarbete här.

Gå gärna med i vår vänförening Ostindiefararen Götheborgs Vänner! Läs mer här.

Nyheter

Eriksbergs kulturhamnsfestival

19 juni 2024

Under helgen 27-29 Juni händer det saker i skärgården utanför Göteborg. Nordisk skutträff går av stapeln och ett 30-tal fartyg från Sverige, Norge och Danmark seglar tillsammans för att mötas upp i Eriksberg den 29 Juni för en kulturhamnsfestival!

Den 6 juni smäller det!

01 juni 2024

Den 6 juni smäller det! Bokstavligtalat! Det finns inte så många platser på Hisingen att fira Nationaldagen på. I år gör vi slag i saken och firar in Nationaldagen med både kanonsalut och flaggceremoni, vi samkör detta med invigning av vår nyrenoverade Skeppshall och det sprillans nya caféet! Varför inte njuta av en bryggkaffe och glassbåt hos oss?

Kommer ni ihåg räddningsinsatsen förra året?

07 maj 2024

En nyhetsartikel publicerades förra året, bara en vecka efter räddningsinsatsen, och denna nyhet hamnade i tidningar i allt ifrån USA till Nya Zeeland till Europa. Vi hade aldrig kunnat ana att någonting så humant som en räddningsinsats skulle bli viral! Samtidigt förstår vi att kontrasten av moderna båtar och ett 1700-tals skepp lätt kan bli komisk.

Kontakt

Ägare och huvudpartner

Greencarrier
Greencarrier

Greencarrier Group
Greencarrier är en global grupp som erbjuder logistiska lösningar över hela världen, fokuserar på kunskap, inovation och hållbara lösningar. SOIC och Greencarrier delar liknande värden och när vi påbörjar vår resa mot en hållbar framtid med handel, shipping och logistik som vår bas, är Svenska Ostindiska Companiet vår utgångspunkt. Vi gillar utmaningar och vår attityd är:

Yes, it's possible!