Kom med i gänget

Vi ligger förtöjda vid hemmahamn i Eriksberg, Göteborg under 2024, därför är det inte möjligt att segla med oss just nu. Vi har heller inte någon ledig position för professionell besättning.

Däremot jobbar våra anställda med underhåll och vi tar emot volontärer. Vi kommer också ha öppet för besökare i sommar och tar gärna emot ansökningar för guide- och cafépersonal.

 

Segla med oss Just nu ligger vi förtöjda hemma i Eriksberg och tar inte emot ansökningar för att segla. Vem som helst kan segla med oss som betalande deckhand och vara en del av ett unikt äventyr ombord på världens största oceangående segelfartyg i trä. Det krävs ingen tidigare erfarenhet.
Professionell besättning Just nu ligger vi förtöjda hemma i Eriksberg och tar inte emot ansökningar för professionell besättning. Att arbeta och segla ombord på Götheborg of Sweden är en "en på miljonen"-möjlighet att vara del av ett spännande projekt och äventyr i en miljö full av passion, kreativitet och driv.
Volontär Bli volontär! Volontärer är viktiga för underhåll av fartyget när det inte seglar. Som volontär får du möjlighet att lära dig hantverk ombord och bli en del av äventyret. Läs mer

Kommer ni ihåg räddningsinsatsen förra året?

07 maj 2024

En nyhetsartikel publicerades förra året, bara en vecka efter räddningsinsatsen, och denna nyhet hamnade i tidningar i allt ifrån USA till Nya Zeeland till Europa. Vi hade aldrig kunnat ana att någonting så humant som en räddningsinsats skulle bli viral! Samtidigt förstår vi att kontrasten av moderna båtar och ett 1700-tals skepp lätt kan bli komisk.

Vi söker guider

10 april 2024

Vi söker guider med viss möjlighet till förlängning till Ostindiefararen Götheborgs verksamhet på Eriksberg.

Riggseminarie

28 mars 2024

Maritimt i Väst bjuder här in till vårens riggseminarium vilket kommer att hållas av Jens Langert i Ostindiefararens tjärdoftande lokaler på Eriksberg, Göteborg. I vanlig ordning bjuder Maritimt i Väst på lunch!

Ägare och huvudpartner

Greencarrier
Greencarrier

Greencarrier Group
Greencarrier är en global grupp som erbjuder logistiska lösningar över hela världen, fokuserar på kunskap, inovation och hållbara lösningar. SOIC och Greencarrier delar liknande värden och när vi påbörjar vår resa mot en hållbar framtid med handel, shipping och logistik som vår bas, är Svenska Ostindiska Companiet vår utgångspunkt. Vi gillar utmaningar och vår attityd är:

Yes, it's possible!