29 Juni kl 11.00-18.00

Eriksbergs kulturhamnsfestival

Nästa helg händer det saker! Från den 27 till 29 juni kommer skärgården i Göteborg att vara värd för ett spektakulärt möte med cirka 30 traditionella segelfartyg från Sverige, Norge och Danmark. Höjdpunkten kommer att vara på eftermiddagen den 29 juni när dessa magnifika fartyg möts upp i Eriksberg för en Kulturhamnsfestival!

Eriksbergs kulturhamnsfestival

Oavsett om du är båtentusiast, kulturälskare eller bara vill ha en rolig utflykt, kom och besök oss i Eriksberg lördagen den 29 juni. Över 30 traditionella segelfartyg kommer att anlända till hamnen kl. 14:00. Ett informationstält kommer att finnas mittemot FeskarBritas Kro vid Kvarnpiren. Besökare kan gå ombord på fartygen under Öppet Skepp och utforska dem på nära håll.

Mellan kl. 13:00 och 16:00 kommer färjan Färjan 4 att köra mellan Eriksberg och Klippans Bruksbåtshamn, där ytterligare aktiviteter kommer att äga rum. Färjeturen är gratis!

På Ostindiefararen Götheborg har vi vår butik och café öppet, och guidade turer på skeppet kommer att hållas som vanligt.

Repslagarmuseet kommer att visa och förklara konsten att tillverka rep och linor.

Skeppet M/S Eriksberg kommer att vara öppet för lunch och drycker.

Med start denna vecka erbjuds också Familjedag i Eriksberg ett samarbete mellan Sommarteater, QH 11 och oss på Ostindiefararen. Man kan köpa kombinationsbiljetter för att njuta av en barnvänlig guidad tur av skeppet, se en barnteaterföreställning och leka i Eriksbergshallen, som kommer att vara fylld med hoppborgar. Biljetter finns tillgängliga på Ticketmaster här (observera att den guidade turen och teatern enbart kommer att hållas på Svenska).

Missa inte denna unika och trevliga helg i Eriksberg!

 

Övriga landaktörer under festivalen:

- Föreningen Västkustskutorna
-  Maritimt i Väst
- Västkustens Träbåtsförening (lottar ut en eka)
-Mjörns Ångbåtsförening (ångslup på pir 4)
- Föreningen Skonaren Isoldas Vänner
-Varvshistoriska Föreningen i Göteborg
-Göteborgs Hembygdsförbund
-Lundby Hembygdsförening

Bra att tänka på:

Lämna bilen hemma, det går smidigt att ta sig hit med buss eller västtrafiks färjor.
För buss: Närmaste hållplats är Sörhallstorget och/eller Eriksbergstorget. Hit går buss 16, 19, 21 och 99.
För färja från Stenpiren, Lindholmspiren eller Klippan heter stoppet Eriksbergs färjeläge.

 

www.eriksbergskulturbatshamn.se

Föreningen Eriksbergs Kulturbåtshamn är arrangörsansvarig i samverkan med Maritimt i Väst, Göteborg & Co, MS Eriksberg, Ostindiefararen Götheborg, Föreningen Västkustskutorna, Klippans Bruksbåtsförening, Sällskapet Ångbåten, Göteborgs Hembygdsförbund, Quality Hotell 11 och Feskar Brittas Kro.

Ostindiefararens först julmarknad någonsin!

07 december 2024

Julmarknadspremiär på Ostindiefararen Nu slår vi upp grindarna till en 1700-tals-inspirerad julmarknad på Ostindiefararens pir! Kom och ta en fika på ett ombonat kanondäck med en doft av glögg och tjära, och passa på att göra de sista inköpen inför jul på vår julmarknad. Vi kommer ha aktiviteter för barn och vuxna både ombord på skeppet och även på piren. Er som vill vara en del av julmarknaden samt veta mer, kan skicka email till info@gotheborg.se (Musiker, utställare, hantverkare, matoperatörer) Vi välkomnar hela familjen till oss på Ostindiefararen Götheborg. Öppettider 7-8 december 10-16 14-15 december 10-16 Plats Pir 4, Eriksberg. (Närmaste busshållplats Sörhallstorget, eller Eriksbergs färjeläge om man tar färjan.)

Bokmässan på Svenska Mässan

24 september 2024

Vi kommer att ha en monter på Bokmässan på Svenska Mässan från torsdag till söndag denna vecka. På fredag och lördag kommer två av våra författare att vara med oss och signera sina böcker. Kom gärna förbi och säg Hej!