29 Juni kl 11.00-18.00

Eriksbergs kulturhamnsfestival

Nästa helg händer det saker! Från den 27 till 29 juni kommer skärgården i Göteborg att vara värd för ett spektakulärt möte med cirka 30 traditionella segelfartyg från Sverige, Norge och Danmark. Höjdpunkten kommer att vara på eftermiddagen den 29 juni när dessa magnifika fartyg möts upp i Eriksberg för en Kulturhamnsfestival!

Eriksbergs kulturhamnsfestival

Oavsett om du är båtentusiast, kulturälskare eller bara vill ha en rolig utflykt, kom och besök oss i Eriksberg lördagen den 29 juni. Över 30 traditionella segelfartyg kommer att anlända till hamnen kl. 14:00. Ett informationstält kommer att finnas mittemot FeskarBritas Kro vid Kvarnpiren. Besökare kan gå ombord på fartygen under Öppet Skepp och utforska dem på nära håll.

Mellan kl. 13:00 och 16:00 kommer färjan Färjan 4 att köra mellan Eriksberg och Klippans Bruksbåtshamn, där ytterligare aktiviteter kommer att äga rum. Färjeturen är gratis!

På Ostindiefararen Götheborg har vi vår butik och café öppet, och guidade turer på skeppet kommer att hållas som vanligt.

Repslagarmuseet kommer att visa och förklara konsten att tillverka rep och linor.

Skeppet M/S Eriksberg kommer att vara öppet för lunch och drycker.

Med start denna vecka erbjuds också Familjedag i Eriksberg ett samarbete mellan Sommarteater, QH 11 och oss på Ostindiefararen. Man kan köpa kombinationsbiljetter för att njuta av en barnvänlig guidad tur av skeppet, se en barnteaterföreställning och leka i Eriksbergshallen, som kommer att vara fylld med hoppborgar. Biljetter finns tillgängliga på Ticketmaster här (observera att den guidade turen och teatern enbart kommer att hållas på Svenska).

Missa inte denna unika och trevliga helg i Eriksberg!

 

Övriga landaktörer under festivalen:

- Föreningen Västkustskutorna
-  Maritimt i Väst
- Västkustens Träbåtsförening (lottar ut en eka)
-Mjörns Ångbåtsförening (ångslup på pir 4)
- Föreningen Skonaren Isoldas Vänner
-Varvshistoriska Föreningen i Göteborg
-Göteborgs Hembygdsförbund
-Lundby Hembygdsförening

Bra att tänka på:

Lämna bilen hemma, det går smidigt att ta sig hit med buss eller västtrafiks färjor.
För buss: Närmaste hållplats är Sörhallstorget och/eller Eriksbergstorget. Hit går buss 16, 19, 21 och 99.
För färja från Stenpiren, Lindholmspiren eller Klippan heter stoppet Eriksbergs färjeläge.

 

www.eriksbergskulturbatshamn.se

Föreningen Eriksbergs Kulturbåtshamn är arrangörsansvarig i samverkan med Maritimt i Väst, Göteborg & Co, MS Eriksberg, Ostindiefararen Götheborg, Föreningen Västkustskutorna, Klippans Bruksbåtsförening, Sällskapet Ångbåten, Göteborgs Hembygdsförbund, Quality Hotell 11 och Feskar Brittas Kro.

Ostindiefararen Götheborgs Vänner

11 juli 2024

Vill du eller ditt företag spela en viktig roll i bevarandet av Ostindefararen Götheborg? Nu lanserar vi en förening som, med passion för skeppet Götheborg och dess historia, vill bevara, värna och utveckla vårt gemensamma kulturarv.

Den 6 juni smäller det!

01 juni 2024

Den 6 juni smäller det! Bokstavligtalat! Det finns inte så många platser på Hisingen att fira Nationaldagen på. I år gör vi slag i saken och firar in Nationaldagen med både kanonsalut och flaggceremoni, vi samkör detta med invigning av vår nyrenoverade Skeppshall och det sprillans nya caféet! Varför inte njuta av en bryggkaffe och glassbåt hos oss?

Kommer ni ihåg räddningsinsatsen förra året?

07 maj 2024

En nyhetsartikel publicerades förra året, bara en vecka efter räddningsinsatsen, och denna nyhet hamnade i tidningar i allt ifrån USA till Nya Zeeland till Europa. Vi hade aldrig kunnat ana att någonting så humant som en räddningsinsats skulle bli viral! Samtidigt förstår vi att kontrasten av moderna båtar och ett 1700-tals skepp lätt kan bli komisk.