Intervju om byggandet av våra skeppsbåtar

Intervju med Martin och Mathias Ravanis

Under båtmässan i Göteborg i februari lyckades ti ta tillfället att mötas upp med bröderna Ravanis och ställa några frågor om byggandet av våra två skeppsbåtar.

Intervju med Martin och Mathias Ravanis

Vi blev inbjudna att delta i båtmässan i februari. Inbjudan kom från Västkustens träbåtsförening mede förhoppning om att visa upp och prata om Göteborgsrodden i Augusti. Vi har själva planerat att delta med båda våra skeppsbåtar Martin och Mattias i rodden men tog bara med oss Mattias till mässan.

Under själva mässan fick vi möjlighet att prata lite med Martin och Mathias Ravanis som äger och driver Nyhamns såg & Båtbyggeri.

Ta en kik på filmen nedan.

Ostindiefararen Götheborgs Vänner

11 juli 2024

Vill du eller ditt företag spela en viktig roll i bevarandet av Ostindefararen Götheborg? Nu lanserar vi en förening som, med passion för skeppet Götheborg och dess historia, vill bevara, värna och utveckla vårt gemensamma kulturarv.

Eriksbergs kulturhamnsfestival

19 juni 2024

Under helgen 27-29 Juni händer det saker i skärgården utanför Göteborg. Nordisk skutträff går av stapeln och ett 30-tal fartyg från Sverige, Norge och Danmark seglar tillsammans för att mötas upp i Eriksberg den 29 Juni för en kulturhamnsfestival!

Den 6 juni smäller det!

01 juni 2024

Den 6 juni smäller det! Bokstavligtalat! Det finns inte så många platser på Hisingen att fira Nationaldagen på. I år gör vi slag i saken och firar in Nationaldagen med både kanonsalut och flaggceremoni, vi samkör detta med invigning av vår nyrenoverade Skeppshall och det sprillans nya caféet! Varför inte njuta av en bryggkaffe och glassbåt hos oss?