Guider, kafé och butikspersonal till Ostindiefararen Götheborg

Vi söker guider

Vi söker guider med möjlighet till förlängning under höst och vinter till Ostindiefararen Götheborgs verksamhet på Eriksberg.

Vi söker guider

Vem är du? Social, intresserad av människor, gärna med erfarenhet av råseglare, andra skutor, fritidsbåtar eller Göteborgs historia. Hos oss får du slipa på dina färdigheter i kundbemötande och service. Få saker slår känslan när ett gäng lämnar skeppet och skrattar tillsammans eller fasas över någonting du har berättat, när du har gjort intryck!

Vi erbjuder en unik arbetsplats med trevliga kollegor och tillsammans skapar vi Göteborgs nya mötesplats på Eriksberg. Som en guide i vårt team kommer du tillsammans med de andra guiderna att öppna delar av anläggningen, stå i kassan och ta emot gäster, sälja souvenirer och biljetter samt skanna förköpta biljetter. Vi har lite olika roller och vill att vår personal roterar i olika arbetsuppgifter som kassa, guidning och café.  Med jämna mellanrum går du iväg på en guidad tur ombord fartyget. En tur tar ca 50 minuter och du går med en grupp om 25 besökare. Turerna hålls på engelska och svenska. Utöver våra allmänna öppethållanden har vi också privata bokningar av fartyget med guideturer, middagar, fester osv.

Vi utbildar dig om skeppet, Svenska Ostindiska Companiets historia och hur du bäst bjuder på en fantastisk upplevelse.

Bor du på annan ort? Som anställd har du möjlighet att bo ombord på skeppet när du jobbar.

 

Avtal: Timanställning

Start: En utbildningsdag i Maj för att du skall kunna börja arbeta under Juni månad.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller i våra sociala kanaler: www.gotheborg.se

Ansökningar hanteras löpande så vänta inte med att skicka den. Dock senast 28 april.

 Skicka frågor och/eller din ansökan med CV och personligt brev till: work@gotheborg.se

Tveka inte att höra av dig!

Kommer ni ihåg räddningsinsatsen förra året?

07 maj 2024

En nyhetsartikel publicerades förra året, bara en vecka efter räddningsinsatsen, och denna nyhet hamnade i tidningar i allt ifrån USA till Nya Zeeland till Europa. Vi hade aldrig kunnat ana att någonting så humant som en räddningsinsats skulle bli viral! Samtidigt förstår vi att kontrasten av moderna båtar och ett 1700-tals skepp lätt kan bli komisk.

Riggseminarie

28 mars 2024

Maritimt i Väst bjuder här in till vårens riggseminarium vilket kommer att hållas av Jens Langert i Ostindiefararens tjärdoftande lokaler på Eriksberg, Göteborg. I vanlig ordning bjuder Maritimt i Väst på lunch!