Våren är i luften, och här är vårt första vårtecken!

Volontärvecka för att plocka ner skeppets vintertäcke

Våren är i luften och sommaren är inte lika långt borta längre. Det betyder att vi nu måste plocka bort skeppets vintertäcke. Var med oss ​​under en vecka i april och se vårförvandlingen själv!

Volontärvecka för att plocka ner skeppets vintertäcke

Vi behöver 10 volontärer från den 22:a till 26:e april för att hjälpa oss att plocka bort skeppets vintertäcke. Det är ett arbete som kräver många händer men i slutändan kan vi äntligen stå på däck och se älven igen. Som vanligt ingår lunch och fika men inte frukost och middag!

När du är här behöver du ha med dig egen frukost och middag men kan använda köket iland. Du kan sova ombord om du vill men behöver ta med egna sängkläder; underlakan, örngott och påslakan, handduk, toalettartiklar, varma kläder att ha under arbetskläderna eftersom vi ska vara ute alla dagar. Vi tillhandahåller arbetsbyxor och bussarong/overall/regnkläder. Ta med skor som du inte är rädd att smutsa ner!

Vi ger även doft av tjära, leenden och om vi har tur, lite solsken också!

Läs mer om volontärarbete och ansök här:

Eriksbergs kulturhamnsfestival

19 juni 2024

Under helgen 27-29 Juni händer det saker i skärgården utanför Göteborg. Nordisk skutträff går av stapeln och ett 30-tal fartyg från Sverige, Norge och Danmark seglar tillsammans för att mötas upp i Eriksberg den 29 Juni för en kulturhamnsfestival!

Den 6 juni smäller det!

01 juni 2024

Den 6 juni smäller det! Bokstavligtalat! Det finns inte så många platser på Hisingen att fira Nationaldagen på. I år gör vi slag i saken och firar in Nationaldagen med både kanonsalut och flaggceremoni, vi samkör detta med invigning av vår nyrenoverade Skeppshall och det sprillans nya caféet! Varför inte njuta av en bryggkaffe och glassbåt hos oss?

Kommer ni ihåg räddningsinsatsen förra året?

07 maj 2024

En nyhetsartikel publicerades förra året, bara en vecka efter räddningsinsatsen, och denna nyhet hamnade i tidningar i allt ifrån USA till Nya Zeeland till Europa. Vi hade aldrig kunnat ana att någonting så humant som en räddningsinsats skulle bli viral! Samtidigt förstår vi att kontrasten av moderna båtar och ett 1700-tals skepp lätt kan bli komisk.