Våren är i luften, och här är vårt första vårtecken!

Volontärvecka för att plocka ner skeppets vintertäcke

Våren är i luften och sommaren är inte lika långt borta längre. Det betyder att vi nu måste plocka bort skeppets vintertäcke. Var med oss ​​under en vecka i april och se vårförvandlingen själv!

Volontärvecka för att plocka ner skeppets vintertäcke

Vi behöver 10 volontärer från den 22:a till 26:e april för att hjälpa oss att plocka bort skeppets vintertäcke. Det är ett arbete som kräver många händer men i slutändan kan vi äntligen stå på däck och se älven igen. Som vanligt ingår lunch och fika men inte frukost och middag!

När du är här behöver du ha med dig egen frukost och middag men kan använda köket iland. Du kan sova ombord om du vill men behöver ta med egna sängkläder; underlakan, örngott och påslakan, handduk, toalettartiklar, varma kläder att ha under arbetskläderna eftersom vi ska vara ute alla dagar. Vi tillhandahåller arbetsbyxor och bussarong/overall/regnkläder. Ta med skor som du inte är rädd att smutsa ner!

Vi ger även doft av tjära, leenden och om vi har tur, lite solsken också!

Läs mer om volontärarbete och ansök här:

Vi söker guider

10 april 2024

Vi söker guider med viss möjlighet till förlängning till Ostindiefararen Götheborgs verksamhet på Eriksberg.

Riggseminarie

28 mars 2024

Maritimt i Väst bjuder här in till vårens riggseminarium vilket kommer att hållas av Jens Langert i Ostindiefararens tjärdoftande lokaler på Eriksberg, Göteborg. I vanlig ordning bjuder Maritimt i Väst på lunch!

Intervju med Martin och Mathias Ravanis

25 mars 2024

Under båtmässan i Göteborg i februari lyckades ta tillfället att mötas upp med bröderna Ravanis och ställa några frågor om byggandet av våra två skeppsbåtar.