Greencarrier group

En leverantör med hållbara lösningar

Rederi Götheborg AB och SOIC är ett helägt dotterbolag till Greencarrier Group, ett familjeägt företag med över 40 års historia specialiserat på logistiklösningar. Greencarrier Group omfattar flera verksamheter i Norden och Baltikum och erbjuder globala logistiklösningar med alla transportslag med fokus på kunskap, innovation och hållbara lösningar.

En perfekt matchning baserad på både ursprung och framtid

Greencarrier bygger på det svenska ursprunget inom handel och sjöfart samt på viljan att göra hållbara affärer mellan människor, företag och länder.

Rederi Götheborg AB och SOIC delar gemensamma värderingar som Greencarrier dagligen baserar sin verksamhet på. Utan humor och glädje, engagemang och delaktighet hade varken Greencarrier eller Götheborg of Sweden kommit långt. Att vara ett värderingsdrivet företag sker inte genom att ta fram några ord som ska symbolisera vad vi tror på och vad vi står för. Att vara ett värderingsdrivet företag är när alla, oavsett funktion, vet hur de ska agera varje dag för att leva efter värderingarna, kulturen och varumärket. Du vet skillnaden mellan att göra ett jobb och att engagera sig i sitt jobb, på riktigt. Det är därför vi ofta säger att om hade vi inte haft vår personal på Greencarrier så hade vi inte funnits. Och det är därför tusentals fantastiska människor gör underverk när de ger av sin tid till fartyget Götheborg. Det är så starkt. Och det är på riktigt!

När vi startar vår resa mot en hållbar framtid med handel, sjöfart och logistik som bas är Svenska Ostindiska Companiet helt enkelt vår utgångspunkt. Vi är stolta över vårt ursprung och det vill vi bygga vidare på i framtiden.

Greencarrier kanske "bara" är 20 år, men vår historia går mycket längre tillbaka i tiden. Det är därför vi vill att SOIC och fartyget ska bli vår naturliga symbol och plattform för att göra det.

 

Stefan Björk

Ägare av Greencarrier Group

Senaste nyheterna

Eriksbergs kulturhamnsfestival

19 juni 2024

Under helgen 27-29 Juni händer det saker i skärgården utanför Göteborg. Nordisk skutträff går av stapeln och ett 30-tal fartyg från Sverige, Norge och Danmark seglar tillsammans för att mötas upp i Eriksberg den 29 Juni för en kulturhamnsfestival!

Den 6 juni smäller det!

01 juni 2024

Den 6 juni smäller det! Bokstavligtalat! Det finns inte så många platser på Hisingen att fira Nationaldagen på. I år gör vi slag i saken och firar in Nationaldagen med både kanonsalut och flaggceremoni, vi samkör detta med invigning av vår nyrenoverade Skeppshall och det sprillans nya caféet! Varför inte njuta av en bryggkaffe och glassbåt hos oss?

Kommer ni ihåg räddningsinsatsen förra året?

07 maj 2024

En nyhetsartikel publicerades förra året, bara en vecka efter räddningsinsatsen, och denna nyhet hamnade i tidningar i allt ifrån USA till Nya Zeeland till Europa. Vi hade aldrig kunnat ana att någonting så humant som en räddningsinsats skulle bli viral! Samtidigt förstår vi att kontrasten av moderna båtar och ett 1700-tals skepp lätt kan bli komisk.